هیچ اقتصادی بدون تعامل با دنیا پیشرفت نمی کند
اردبیل - ایرنا- معاون صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با بیان اینکه اقتصاد هیچ کشوری بدون انجام مبادلات تجاری با دنیا پیشرفت نمی کند تعامل با جهان را در این زمینه ضروری دانست.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، غلامرضا سلیمانی ، شامگاه دوشنبه در همایش اقتصاد مقاومتی با محوریت توسعه خوشه های صنعتی در اردبیل افزود : بطور قطع حجم تولید و مصرف در کشور محدود و ازسویی نیازها گوناگون می باشند و به همین دلیل به واسطه صدور انواع کالاست که اقتصاد کشور رونق می یابد.
وی اظهار کرد : دولت تدبیر و امید در ابتدای فعالیت خود به این نتیجه رسید که مناقشه ظالمانه نظام سلطه بر سر موضوع هسته ای علیه ایران باید به سرانجام معقول برسد و با تلاش تیم دیپلماسی کشورمان در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری این کار انجام شد و امید می رود تا دو ماه آینده موضوع تحریم های اتقصادی ایران به یک نتیجه مطلوب برای کشورمان منتج شود.
وی در عین حال ادامه روند حاکم بر فضای اقتصاد کشورمان را حتی در صورت برداشته شدن همه تحریم ها مناسب ندانست و ادامه داد به همین لحاظ است که رهبر معظم انقلاب خطوط و سیاست های اقتصاد مقاومتی را به عنوان یک ضرورت ترسیم کرده اند.
وی تصریح کرد : اگر در درون کشورمان به توانمندی های لازم در ارتباط با فضای تولید و کسب و کار نرسیم بطور قطع در عرصه جهانی نیز موفق نخواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه دولت برای فراهم کردن شرایط محیطی در تلاش می باشد بیان کرد : در زمینه تورم نقطه به نقطه به شکل نسبی مطلوب رسیده ایم اما هنوز بر فضای اقتصاد کشور رکود حاکم است و در ارتباط با تقاضا برای نیمی از تولیدهای کشورمان به لحاظ نبود امنیت لازم در مناطقی که به عنوان بازارهای هدف کالاهای تولیدی ایران در منطقه محسوب می شوند دچار مشکل می باشیم.
سلیمانی ، ادامه داد : کشور چین با اهمیت دادن به کالاهای تولید داخل و تلاش یکا یک مردمش برای بازاریابی آنها در خارج توانست حجم عظیمی از بازارهای جهان را در دست بگیرد.
وی با اشاره به اینکه این موضوع باید برای مردم کشورمان نیز به عنوان الگو قرار بگیرد اهمیت دادن به تولید کالاهای داخل که در اکثر موارد از کالاهای تولید شده در خارج نیز از کیفیت مطلوب برخوردارند و نیز تلاش همگانی برای یافتن بازارهای بین المللی برای این کالاها را به عنوان یک تکلیف ذکر کرد.
وی تاکید کرد : تنها توجه به افزایش تولید کالاهای صنعتی بدون یافتن بازارهای جهانی مناسب برای آنها نمی تواند به پیشرفت اقتصاد کشورمان منجر شود چراکه در این صورت حجم هنگفت از اینگونه کالاها در انبارها انباشته شده و روز به روز به اقتصاد کشور زیان می رساند.
وی افزود : ایران به شکل بالقوه از ظرفیت های زیاد در ارتباط با مولفه های پیشرقت اقتصاد مانند مواد اولیه ، نیروی انسانی ماهر ، علم و فن آوری ، سرمایه و نظایر آن برخوردار می باشد اما نبود هماهنگی بین ارگانهای ذیربط و عملکردهای جزیره ای مانع از استفاده بهینه از این همه داشته های ارزشمند شده است.
سلیمانی وجود یک هزار و250 واحد صنعتی و کارخانه ویژه تولید لبنیات در ایران را نمونه ای از اقدام های بدون برنامه و بی ضابطه در کشورمان دانست و تصریح کرد : در هیچ کشور دنیا به این اندازه واحد تولید مواد لبنی وجود ندارد بلکه حتی کشورهای صاحب نام و موفق در این زمینه با دو سه برند مشهور توانسته اند بازارهای جهان را در دست بگیرند.
وی یادآوری کرد : در 10 سال گذشته استانهایی در کشورمان در زمینه توسعه برنامه خوشه ای صنعتی موفق عمل کرده اند که بین ارگانهای ذیربط در آن نقاط هماهنگی های لازم وجود داشته است.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، این همایش با همکاری و مشارکت سازمان صنعت ، معدن و تجارت ، دانشگاه محقق اردبیلی و سازمان بسیج اساتید استان اردبیل در سالن شهید خودسیانی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
6019/6016