انتخاب اردبیل

انتخاب اردبیل
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

مدیرکل سابق مسکن و شهرسازی استان اردبیل گفت: هویت اصلی نظام مهندسی احیای معماری با ارزش ایرانی ـ اسلامی است که می‌تواند نمودی از جامعه اسلامی باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، جهانگیر کنعانپور صبح امروز در نشست اعضای پیشکسوتان سازمان نظام مهندسی ساختمان در اردبیل اظهار کرد: باید از ظرفیت تشکل‌ فراگیر نظام مهندسی ساختمان بیشتر و بهتر از وضعیت موجود استفاده کرده و در ارتقای توانمندی آن تلاش شود.

وی گفت:‌ حضور مسئولانه همه اعضای جامعه مهندسی ساختمان استان در کنار ایجاد  انسجام و همبستگی لازم در راستای راهبردهای کلی بازآفرینی می‌تواند بازگشت به مفهوم هویت مهندسی و تشکیلاتی فعال منجر شود.

مدیرکل سابق مسکن و شهرسازی استان اردبیل افزود: این همبستگی در آینده علاوه بر همیاری می‌تواند موجب شکل‌گیری فرآیند اجتماعی شدن و سهیم شدن در مدیریت شهری و استانی شود.

کنعانپور بیان کرد: اساسا باید به سمتی برویم که نظام مهندسی هویت داشته باشد و بتواند ساختار، خلاقیت، بازآفرینی و زایش درونی خود را حفظ کند.

وی یادآور شد: توجه به اعتلای جامعه مهندسی و ساختار تشکیلاتی آن، رفع محرومیت‌های اجتماعی مهندسان جوان، ارتقای نظام ساخت و ساز و دخالت مسئولانه در امر توسعه شهری، فراهم‌سازی تکنولوژی‌های جدید ساخت در زمینه‌های تخصصی و فعالیتی نظام مهندسی و بالاخره احساس مسئولیت بیشتر در ارتباط با اعضای جدید و جوان‌گرایی از اهم انگیزه‌های جمعی، شخصی در قبول این مسئولیت سنگین باشد.

مدیرکل سابق مسکن و شهرسازی استان اردبیل ادامه داد: توانمندسازی و بازآفرینی ماموریت‌های ترسیم شده در قانون نظام مهندسی و آئین‌نامه اجرایی آن و همچنین اساسنامه تاسیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان را در راستای تعامل با بخش عمومی، مردمی و دولت با رویکردی جدید به حفظ استقلال تشکیلاتی و هویتی جامعه مهندسی را در قامت سازمان نظام مهندسی استان در چشم‌انداز و ماموریت‌های بعدی قرار دهیم دارم.

کنعانپور تصریح کرد: بازآفرینی تشکیلاتی و تفکری با رویکرد به راهبردهای کلی می‌تواند در جهت «تغییر مستمر» با مدیریت خردمندانه جمعی در چارچوب قوانین جاری قابل دستیابی است.

وی گفت: با تمامی زحماتی که در دوره‌های قبلی از طریق مهندسین پیشکسوت و راه‌اندازی‌کننده از تشکیل اولیه سازمان در سال 74 و دوره‌های بعد آن انجام شده است، چنانچه منصفانه قضاوت کنیم سازمان در تحلیل با هویت و جایگاه قانونی بر اساس آنچه که در قانون و آیین‌نامه اجرایی و شیوه‌نامه‌های بعدی و بالاخص اساسنامه آن پیش‌بینی شده است دچار کاستی‌هایی بوده و از مسیر رشد و توسعه خود زاویه پیدا کرده است.

مدیرکل سابق مسکن و شهرسازی استان اردبیل افزود: بخشی از این مشکلات و نارسایی‌ها مربوط به ماهیت قوانین و آئین نامه‌های اجرایی و نقش دولت است و بخش دیگری به بی تفاوتی اعضا و بالاخره سوءمدیریت‌ها بر می‌شود.

کنعانپور عنوان کرد: سازمان در چارچوب قانون و آیین‌نامه اجرایی آن هنوز آن هویت و استقلال واقعی خود را پیدا نکرده است.

وی یادآور شد: در مدیریت شبکه‌های همکاری و همیاری با بخش‌های مردمی، عمومی و دولتی دچار نقصان بوده و آسیب جدی دیده است.

مدیرکل سابق مسکن و شهرسازی استان اردبیل ادامه داد: در ترویج اطلاع‌رسانی در سطوح مختلف با کنشگران تغییر درون تشکیلات ضعیف عمل کرده و ارتباطی با بخش مردمی ندارد.

کنعانپور بیان کرد: در آموزش و فعال‌سازی کنشگران و دخیلان و نخبگان در رشته‌های اصلی و مرتبط به ویژه نخبگان قشر جوان کارنامه قابل قبولی ندارد و  ابزارسازی (مالی و حقوقی) با هدف هدایت و شفاف‌سازی امور مالی و حقوقی انجام نشده است.

وی گفت: سهم سازمان از مدیریت شهری و منطقه‌ای به نحو شایسته‌ای بازیابی و تصاحب نشده است و سازمان بیشتر در حاشیه نقش‌آفرینی می‌کند.

مدیرکل سابق مسکن و شهرسازی استان اردبیل افزود: اصلاح فرآیندها، ساختار مدیریت و برنامه تغییر در افق عملیاتی به طور جد مورد توجه قرار نگرفته و ماهیت بازارهای خدمات مهندسی در کشور و نقش غالب دولت در آن بنگاه‌های مهندسی را به کارگزاران دولت تبدیل کرده است که شامل رعایت بخشنامه‌های متعدد، اعمال قراردادهای یکطرفه، اخذ صلاحیت و رتبه و غیره شده است.

کنعانپور تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی تبدیل به عرصه فعالیت مهندسان منفرد یا به اصطلاح هر چند ناخوشایند سهمیه‌ای شده است که بزرگترین دغدغه این نظام، هماهنگی با شهرداری‌ها و راه و شهرسازی است.

وی ادامه داد: در تغییر رویه ارائه خدمات مهندسی به اعضای دارای پروانه و صلاحیت سیستم ارجاع کار با توجه به ماهیت روابط با شهرداری‌ها و راه و شهرسازی نقصان اساسی داشته است و باعث تمرکز کار در دست اعضای هیئت مدیره (اغلب پروژه‌های بزرگ ساختمانی) یا اطرافیان آنها بوده است به طوری که اغلب دارندگان پروانه صلاحیت فاقد ارجاع کار بوده و شاهد برخی اقدامات تبعیض‌آمیز بوده‌اند.

مدیرکل سابق مسکن و شهرسازی استان اردبیل یادآور شد: طرح تکریم ارباب رجوع (مشتری‌مداری) و رعایت احترام اعضا از طرف کادر اداری رعایت نشده و در بعضی موارد بی ملاحظگی‌های خاصی قابل مشاهده است.

کنعانپور عنوان کرد: کندی رشد و توسعه مهندسی در ایران در مقایسه با کشورهای در حال توسعه سوالی است که ذهن بسیاری از سیاست‌گذاران ملی، پژوهشگران و از جمله مهندسان را به خود مشغول کرده است این در حالی است که فعالیت مهندسی در ایران ریشه ای تاریخی دارد. فراتر آنکه مدارس مهندسی نوین نیز در ایران همزمان با برخی کشورهای در حال توسعه و در بسیار موارد زودتر از سایر کشورهای در حال توسعه شروع شده است.

وی بیان کرد: ریشه این کندی در نظام آموزشی کشور صرفا خلاصه نمی‌شود، رشد و توسعه نظام مهندسی کشور ریشه در نظام ساخت و ساز قابل پیگیری است و برنامه‌ریزی رشد و توسعه مهندسی در ایران در چارچوب برنامه‌های دولتی شکل می‌گیرد.

مدیرکل سابق مسکن و شهرسازی استان اردبیل افزود: دخالت همه‌جانبه دولت در امور مهندسی و نظام ملی ساخت و سازها باعث شده که دولت جانشین ساز و کار بازار شود، این اقدام موجب از کار افتادن ساز و کار اقتصاد مقیاس، کنترل اداری رشد بنگاه‌های مهندسی و توزیع بوروکراتیک تقاضا بین مهندسان و بنگاه‌های مهندسی شده است به طوری که دیوان سالاری دولتی پاسخگوی هیچ پیامدی نیست.

کنعانپور گفت: با رویکرد توسعه دانش‌بنیادی و تبیین رویکردها، فعال‌سازی کارگروه‌ها و کمیته‌های تخصصی انجام می‌شود.

وی ضرورت تدوین و تبیین مفاهیم پایه کارکردی در قالب شیوه‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها، انجام پژوهش‌های بنیادی در زمینه‌های فعالیتی نظام مهندسی، تهیه و تنظیم اسناد راهبردی تغییر فرآیندها را بسیار ضروری اعلام کرد.

مدیرکل سابق مسکن و شهرسازی استان اردبیل افزود: خودداری دولت از مداخله مستقیم در امور داخلی فعالیت‌های حرفه‌ای و بنگاه‌های مهندسی، دخالت دولت در تعیین فرآیندها و سیاست‌های رسمی تعیین صلاحیت محدود و از مصرف‌کنندگان حمایت کند، خودداری از تعیین ظرفیت کاری مهندسان و بنگاه‌های مهندسی،‌ امتناع از قیمت‌گذاری خدمات مهندسی، دخالت حداقل در حد مبانی راهنمای تعرفه‌های مهندسی، خودداری دولت از توزیع دیوانی قراردادهای مهندسی، خودداری از وضع دیوانی آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های فنی و مهندسی در حوزه‌های خارج از کالاهای عمومی، پایه‌گذاری نظام ملی ساخت و ساز کشور از طریق ایجاد و توسعه بازارهای منصفانه و  ایجاد مرجعیت تخصصی حرفه‌ای ملی برای هر یک از رشته‌ها و گروه‌های مهندسی در کشور ضروری است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۷/۱۵
انتخاب اردبیل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی