اظهارات محسن هاشمی درباره آیتالله هاشمی و دولت احمدینژاد
جمعه, ۲۵ دی ۱۳۹۴، ۰۸:۳۹ ب.ظ
روزنامه آرمان در گفت و گویی با محسن هاشمی به موضوع ورود وی به انتخابات و روابط پدرش با دولت احمدینژاد و روحانی پرداخت.
آفتاب :
اهم سخنان وی را بخوانید:
**من و خواهرم فاطمه با هم در انتخابات مجلس ثبت نام کردیم که در نهایت یکی از ما در عرصه رقابت باقی خواهند ماند و دیگری انصراف میدهد. حضورمان در انتخابات به صورت مستقل خواهد بود و از طرف حزب و گروهی وارد نمیشویم، البته احزاب کارگزاران و اعتدال و توسعه رسما برای حضور دعوت کردهاند و تعدادی از احزاب و گروههای اصلاحطلب و اصولگرای دیگر نیز دعوت کردهاند که در لیست آنها حضور داشته باشیم. که پاسخ ما به آنها این بوده است که در صورت کاندیداتوری، از حمایت فهرستهای مختلف استقبال میکنیم، اما استقلال در حضور از شروط ماست.
**ممکن است در نهایت شاهد حضور سه لیست ائتلاف اصلاحطلبان، ائتلاف اصولگرایان و لیست میانهروها باشیم.
**{برآوردتان از هزینه انتخابات چیست؟} اگر منظور هزینه انتخاباتی شخص من است باید بگویم که امثال بنده به دلیل شناخته شدن در حوزه افکار عمومی نیازی به تبلیغات به معنای مادی آن نداریم. آنچه از تبلیغ مد نظر بنده است این است که دیدگاهها، نقطه نظرات و راهکارهایی را که به ذهنم میرسد برای حل مسائل کشور در آستانه انتخابات از طریق رسانهها به مردم برسانم تا اگر انتخاب شدم بتوانم آنها را عملی کنم و اگر در مجلس حضور نداشتم مردم از دیگرانی که حضور دارند تحقق آنها را مطالبه کنند. اصولا بنده با تبلیغات پرهزینه موافق نیستم و اعتقاد به فعالیتهای فکری و فرهنگی در جهت برقراری ارتباطات با مردم دارم.
**روابط دولت آقای روحانی با شخص آیتا... هاشمیرفسنجانی خوب است، اما علت این خوب بودن در این نیست که آیتا... هاشمیرفسنجانی، دولت تدبیر و امید را بدون اشکال و نقطه ضعف میداند. نظر آیتا... هاشمی درباره دولت براساس شناخت عمیق و دیرینهای است که ایشان از رئیسجمهور و بسیاری همکاران وی در دولت دارد. حتما میدانید که آقای دکتر روحانی تقریبا از ابتدای انقلاب همکاری نزدیکی با آیتا... هاشمیرفسنجانی در موضوعات و دستگاههای گوناگون داشته است. بهطور کلی آقای دکتر روحانی در طول این مدت طولانی، دیدگاهی اعتدالی داشته و نزدیکی زیادی به روش آیتا... هاشمی در موضعگیریهای خود بروز داده است.
**{چرایی ورود جدی خانواده هاشمی به انتخابات} اگر منظورتان از خانواده هاشمی، شامل آیتا... هاشمیرفسنجانی نیز میشود باید بگویم که برای ایشان از ابتدای انقلاب، انتخابات از جدیترین موضوعات بوده است. اما سایر اعضای خانواده در انتخابات حضور جدی ندارند، البته فائزه در انتخابات مجلس پنجم حضور داشت که خوشبختانه با رای بالایی مواجه شد. در این دوره بنده با توجه به 30 سال سابقه اجرایی در کشور، در جهت طرح و پیگیری دیدگاهها و مبانی فکری ایشان در نهاد مهم مجلس که وظایف مهمی نظیر قانونگذاری و نظارت را دارد، ثبت نام کردم.
**{دلیل برخورد با فرزندان هاشمیرفسنجانی} این سوال را از برخوردکنندگان بپرسید نه ما. البته با همه اعضای خانواده برخورد نشده است. برخوردی که با فاطمه شد، سر یک جمله بود. اما موضوع مهدی چیست؟ حرف مهدی آن است که در طول چند سال گذشته صدها مطلب و اتهام به من در رسانههای رسمی کشور مانند صداوسیما و خبرگزاریها و در روزنامههای مشخص نسبت داده شده است، در نهایت اتهامها و نسبتهای مجرمانه را در قالب 13 اتهام اصلی جمعبندی کردند و به 13 اتهام در چارچوب کیفرخواست رسیدگی شد و در نهایت دادگاه سه اتهام را وارد تشخیص داد و درباره آن رای صادر کرد. خواسته مهدی این بود که وقتی علیه من حدود 400 هزار صفحه توهین، تهمت، افترا و دروغ منتشر میشود، این حق قانونی و شرعی و طبیعی یک متهم است که دفاعیات مختصر، مودبانه وحقوقی وی که یک هزارم آن مطالب نیست به عنوان جوابیه پخش شود و این درخواست هنوز انجام نشده است. مهدی از ابتدا درخواست علنی بودن دادگاه را داشت، اما دیدیم که دادگاه به صورت غیرعلنی برگزار شد. اگر مهدی خود را گناهکار میدانست، به کشور بازنمیگشت.
**{علت اختلافات آیتا... هاشمی و احمدینژاد} ابتدا باید بگویم که اولا آیتا... هاشمیرفسنجانی با هیچ فردی از جمله وی اختلاف شخصی ندارد و ثانیا ایشان و تیمش، اصولا از نظر فکری و نظری در سطح رهبری یک جریان نبوده است که با آقای هاشمی اختلاف جریانی داشته باشد. همانگونه که گفتم آیتا... هاشمیرفسنجانی همواره نظریه اعتدال را در عمل دنبال کرده است، آقای احمدینژاد تا مقطعی یعنی سال 1384، خود را از ارادتمندان و پیروان سبک مدیریتی آقای هاشمی معرفی میکرد. با افتخار استاندار استان تازه تاسیس دولت سازندگی بود و در انتخابات مجلس ششم نیز در ستاد انتخاباتی آیتا... هاشمیرفسنجانی فعالیت میکرد و حتی پس از به عهده گرفتن مسئولیت شهرداری تهران، تماسها و ارتباطات مستمری با آقای هاشمی داشت وایشان را برای بازدید و افتتاح پروژههای شهرداری دعوت میکرد و حتی به خاطر دارم در ابتدای کاندیداتوری آقای هاشمی در انتخابات سال 1384، آقای احمدینژاد در جلسهای به من گفت که به پدرم منتقل کنم که وی همچنان به عنوان یکی از ارادتمندان و دلسوزان ایشان است و اگر انصراف از انتخابات وی به پیروزی آقای هاشمی منجر میشد وی حاضر به انصراف بود. اما با حساستر شدن انتخابات آقای احمدینژاد یا عدهای که او را مدیریت میکردند، احساس کردند، میتواند با تخریب و حمله به آیتا... هاشمیرفسنجانی توجهها را به سمت خود جلب کند و از حمایت برخی گروههای تندرو برخوردار شود و دست به این کار زد و این موضوع را در طول دولت نهم و انتخابات 1388 نیز ادامه داد که منجر به آن مناظرات شد. در همه این دوران، مشی آیتا... هاشمیرفسنجانی، بردباری در برابر تخریبها و نصیحت تخریبکنندگان، به اصلاح عملکرد و مواضعش بود.
** از زندانی شدن برادرم نیز احساس شرمندگی نمیکنیم.خوشبختانه آقای هاشمی الان در قدرت نیست اما بیشتر از زمانی که در قدرت بود محبوب است و این موضوع را در رفتار مردم با خود و خانواده احساس میکنم. به تعبیر قرآن، قدرت بین افراد و گروهها میچرخد، «تلک الایام نداولها بین الناس» اما این عملکرد ماست که میماند و باعث افتخار یا شرمندگیمان خواهد بود.