استان اردبیل رتبه اول کشوری تولید عدس ارگانیک را به خود اختصاص داد
اردبیل - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل گفت: این استان رتبه اول کشوری تولید عدس ارگانیک را به خود اختصاص داد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی اردبیل ، عدیل سروی روز شنبه در جلسه بررسی توسعه کشت محصولات ارگانیک در اردبیل افزود: هر سال 30 هزار هکتار از اراضی مستعد استان زیر کشت عدس می رود و از این میزان سطح زیر کشت بیش از 18هزار تن محصول برداشت می شود.
او اظهار کرد: اردبیل همچنین جزو 10 استان برتر کشور در تولید محصولات کشاورزی بوده و چهار درصد تولیدات متنوع کشاورزی را به خود اختصاص داده و در سه دشت اردبیل ، مشگین شهر و مغان ظرفیت خوبی برای تولید محصولات متنوع وجود دارد.
وی با بیان اینکه استان اردبیل در تولید محصول پاک جز استان های پیشرو و ممتاز ایران است گفت: این استان با داشتن 11 انسکتاریوم تولید کننده عوامل بیولوژیکی (حشرات مفید) در مبارزه بیولوژیک نیز توانسته به موفقیت های خوبی دست یابد طوری که در 20 هزار هکتار از اراضی این استان عملیات مبارزه بیولوژیکی انجام می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان استقبال از این روش را در کاهش مصرف سموم و دفع آفات نباتی مهم دانست و افزود: در کنار استفاده نکردن از سم و کود راندمان تولید به حدی افزایش یافته که امکان صادرات محصولات متنوع در بخش کشاورزی فراهم شده است.
تنوع اقلیمی ، وجود کشت و صنعت ها ، دشت های حاصلخیز ، 120 هزار بهره بردار ، 4.2 میلیون واحد دامی ، عشایر ایل سون ، سدهای ذخیره آب ، تولید چهار درصد از محصولات کشاورزی کشور ، نقش 28 درصد بخش کشاورزی در تولید ناخالص و نقش 38 درصدی بخش کشاورزی در جمعیت شاغل استان از جمله قابلیت های مهم کشاورزی استان اردبیل است.
استان اردبیل در تولید بسیاری از ارقام از جمله رتبه اول تولید عدس ، رتبه اول تولید کلزا ، رتبه دوم تولید سیب زمینی ، رتبه سوم تولید عسل ، رتبه پنجم تولید چغندر قند ، رتبه هفتم تولید حبوبات و رتبه هفتم تولید گندم و جو را دارد.
امسال بیش از نیم میلیون تن محصول گندم که در تاریخ خرید این محصول بی سابقه است که در کمترین زمان ممکن و با بهره گیری از حداکثر امکانات به صورت شبانه روزی خریداری شد و جایگاه استان در تولید گندم از رتبه 13 به چهار کشوری ارتقا یافت.