اردبیل توان تولید ۸۵ درصد از میوه و ترهبار منطقه را دارد
عدیل سروی در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید به تنوع اقلیمی در استان اردبیل تصریح کرد: به دلیل تنوع اقلیمی و تنوع فصلی امکان تولید اغلب محصولات باغی و زراعی در استان وجود دارد.
وی افزود: درواقع به دلیل آبوهوای گرم و سرد که در گستره استان همواره مشاهده میشود میتوان محصولات متنوعی تولید کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بابیان اینکه در برخی محصولات ازجمله سیبزمینی و عدس استان اردبیل رتبههای شاخص کشور را در اختیار دارد، اضافه کرد: در کلزا رتبه نخست، در سیبزمینی و سویا رتبه دوم و در عسل رتبه سوم را کسب کردهایم.
به گفته سروی در سال زراعی جاری در تولید گندم رتبه استان از ۱۱ به چهار ارتقا یافت و در تولید جو، ذرت دانهای و گوشت سفید نیز هرکدام تولیدات تا ۱۰ هزار تن افزایش یافته است.
وی افزود: علاوه بر این طی دو سال گذشته در بخشهای مختلف استان کشت محصولات جدیدی ازجمله زعفران و پسته تجربهشده و همراه با موفقیت بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تأکید دارد که علاوه بر مساعد بودن اقلیم اردبیل برای کشاورزی دسترسی آسان به بازارهای جهانی به دلیل واقعشدن در مرز امتیازی برای کشاورزی این منطقه محسوب میشود.
سروی افزود: به دلیل وسعت اراضی کشاورزی این امکان وجود دارد که اغلب نیازها در داخل تأمینشده و در بخش کشاورزی استان کمترین وابستگی را داشته باشد.
وی همچنین به ظرفیت اشتغال در بخش کشاورزی تأکید کرد و بیان داشت: در حال حاضر ظرفیت اشتغال مستقیم و غیرمستقیم کشاورزی اردبیل قابلتوجه است و میتواند تا ۳۰ درصد جمعیت را با توسعه صنایع پاییندستی و بالادستی اشغال کند.